Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3279
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Telecí mozek
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
2% Sacharidy 7 g
46% Tuky 34 g
13% Sodík 263 mg
27% Bílkoviny 15 g

Mozečkové krokety postup přípravy receptu:

1

Mozek odblaníme, očistíme a nakrájíme nadrobno.

2

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce másla, přisypeme nakrájený mozek. Vše osolíme a podusíme.

3

Do mléka dáme zbytek másla, mírně osolíme, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku. Na mírném ohni vše mícháme a vaříme do té doby, až se hmota nechytá dna nádoby. Poté kaši odstavíme a jakmile je z poloviny vychladlá, přimícháme žloutky (dobře je rozmícháme), nasekanou petrželovou nať a na závěr mozeček.

4

Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Ze směsi budeme tvořit malé krokety o velikosti palce, které obalíme v rozšlehaných bílcích s vodou a poté je obalíme v připravené strouhané housce. Jakmile jsou obalené, klademe krokety do rozehřátého tuku. Po vyjmutí je dáme okapat na papírový ubrousek.

5

Hotové krokety podáváme na listech salátu a ozdobíme je snítkou petrželové natě a rajčaty nakrájenými na dílky.

Poznámka

Namísto strouhané housky můžeme použít prosátou strouhanku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept