Kuřecí salát s křupavou bagetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s křupavou bagetkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zizka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32791 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Bageta |
1 ks | Celer - nať |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Dresink Vinaigrette |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
2 ks | Jablka |
1 ks | Kuře |
150 ml | Majonéza |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 162g |
---|---|
Cholesterol | 441,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibulka jarní, Jablka, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Dresink Vinaigrette, Hořčice francouzská, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s křupavou bagetkou postup přípravy receptu:
1 | Kuře opláchneme, zbavíme kůže a vykostíme, maso nakrájíme na tenké plátky nebo středně velké kostky. Takto připravené maso uvaříme v osolené vodě. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Celerovou, petrželovou nať a jarní cibulku nasekáme na jemno a vše smícháme s jablky a vajíčky. Dochutíme mletým pepřem a solí. V míse smícháme majonézu, dresink a francouzskou hořčici, přidáme kuřecí maso, jablka, vajíčka a nasekanou zeleninu. Dobře promícháme v konzistentní směs. |
2 | Bagety podélně rozřízneme a obě poloviny pomažeme majonézou. Na spodní díl navrstvíme salát a přiklopíme horním dílem. |