Recept

Izraelská plněná rajčata

  • Izrael (židovský)
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32795
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Avokádo
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Olivy černé
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
6% Sacharidy 23 g
42% Tuky 32 g
66% Sodík 1 g
9% Bílkoviny 5 g

Izraelská plněná rajčata postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal alespoň 1 cm dužiny.

2

Avokáda oloupeme, vypeckujeme a umixujeme spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou petrželkou, nasekaným koriandrem a špetkou soli. Nakonec do nádivky vmícháme rajčatovou dužinu.

3

Nádivkou naplníme připravená rajčata, navrch zapíchneme olivy a před podáváním uložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Podáváme na omytých salátových listech.

Poznámka

Pokud máme větší avokádo, stačí na přípravu nádivky jen jedno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept