Izraelská plněná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Izraelská plněná rajčata
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32795 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 713,4mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Izraelská plněná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme tak, aby pod slupkou zůstal alespoň 1 cm dužiny. |
2 | Avokáda oloupeme, vypeckujeme a umixujeme spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou petrželkou, nasekaným koriandrem a špetkou soli. Nakonec do nádivky vmícháme rajčatovou dužinu. |
3 | Nádivkou naplníme připravená rajčata, navrch zapíchneme olivy a před podáváním uložíme na 1 hodinu do chladničky. |
4 | Podáváme na omytých salátových listech. |
Poznámka
Pokud máme větší avokádo, stačí na přípravu nádivky jen jedno.