Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32796
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 ks Artyčoky
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
3 polévková lžíce Koriandr celý
50 ml Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 994 kcal
Kilojoule 4 157kJ
61% Sacharidy 221 g
26% Tuky 19 g
109% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Artyčoky s olivami postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, rozčtvrtíme a srdíčka pokapeme citronovou šťávou.

2

Do litinového hrnce nalijeme olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek, koření a olivy. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit 15-18 minut. V polovině dušení přidáme kolečka omytého citronu.

3

V hotovém pokrmu nemá zůstat žádná šťáva.

4

Před podáváním necháme artyčoky asi 2 hodiny v chladu odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept