Zdravý recept

Čínská badyánová vejce

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 67 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 52 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 32797
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 ks Badyán
3 polévková lžíce Čaj černý
1 ks Mandarinky
130 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sůl
12 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 438kJ
1% Sacharidy 4 g
8% Tuky 6 g
12% Sodík 247 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čínská badyánová vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce opláchneme, vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 10-12 minut. Poté je vyndáme, vložíme do misky a zchladíme pod proudem studené vody. Vodu, v níž jsme vejce vařili, nevylijeme, ale přidáme do ní čaj, badyán, sůl, nastrouhanou mandarinkovou kůru a sójovou omáčku. Přivedeme k varu. Vychladlá vejce poklepeme lžičkou tak, aby skořápka popraskala, vejce však neloupeme. Vložíme je do vroucí vody s kořením. Vaříme na mírném ohni dalších cca 40 minut, dokud vejce nezhnědnou. Po uvaření necháme vejce zvolna vychladnout, pak je oloupeme a uložíme do lednice. Před podáváním je nakrájíme na plátky nebo čtvrtiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept