Čínská badyánová vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 67 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská badyánová vejce
Celkový čas: | 67 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 52 minut |
Autor: | zizka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32797 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ks | Badyán |
3 polévková lžíce | Čaj černý |
1 ks | Mandarinky |
130 ml | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 270,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandarinky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Čaj černý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská badyánová vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce opláchneme, vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 10-12 minut. Poté je vyndáme, vložíme do misky a zchladíme pod proudem studené vody. Vodu, v níž jsme vejce vařili, nevylijeme, ale přidáme do ní čaj, badyán, sůl, nastrouhanou mandarinkovou kůru a sójovou omáčku. Přivedeme k varu. Vychladlá vejce poklepeme lžičkou tak, aby skořápka popraskala, vejce však neloupeme. Vložíme je do vroucí vody s kořením. Vaříme na mírném ohni dalších cca 40 minut, dokud vejce nezhnědnou. Po uvaření necháme vejce zvolna vychladnout, pak je oloupeme a uložíme do lednice. Před podáváním je nakrájíme na plátky nebo čtvrtiny. |