Jednoduchá francouzská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá francouzská omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32798 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Estragon |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
7 g | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 344,7mg |
Draslík | 469,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá francouzská omeleta postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme metlou vejce se solí a pepřem, vmícháme nasekané bylinky a nakonec nadrobený sýr. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo, a za stálého míchání vlijeme část směsi. Smažíme na mírném plameni a kontrolujeme, až je napůl opečená. Potom přehneme dva okraje do středu, pánev zakryjeme poklicí a necháme dopéct horní stranu omelety. Ihned servírujeme. |
Poznámka
1