Recept

Hovězí závitky se zelím z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32802

Ingredience

3 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
0,5 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
1 ks Jablka
1,2 ks Křen
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
2 špetka Sůl mořská
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
9% Sacharidy 34 g
25% Tuky 19 g
47% Sodík 946 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí závitky se zelím z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěný a omytý křen nastrouháme. Slaninu pokrájíme na 4 plátky. Jablko omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na osminky.

2

Zadní hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak maso naklepeme. Plátky osolíme a opepříme z každé strany. Na každý plátek položíme plátky slaniny, kysané (okapané) zelí, 1/2 lžičky křenu a 2 osminky jablka.

3

Plátky masa pevně zavineme a spojíme je párátky, nebo je stáhneme nití.

4

V kastrolu si rozpálíme olej a závitky zprudka orestujeme, pak je vyjmeme a na zbývající tuk dáme pokrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatohněda. K cibuli vrátíme zpět závitky, přilijeme 1/2 litru hovězího vývaru a pod pokličkou maso dusíme doměkka přibližně 50 minut.

5

Když je maso měkké, vyjmeme ho a do výpeku přimícháme asi 40 g hladké mouky na zahuštění. Podle chuti dosolíme mořskou solí a můžeme dochutit hořčicí.

6

Podáváme s přílohami podle chuti.

Poznámka

K závitkům můžeme podávat bramborový knedlík nebo dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept