Řecké Ailloli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké Ailloli
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32805 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
12 stroužek | Česnek |
50 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké Ailloli postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a postupně rozmačkáme v misce spolu s utřeným česnekem. |
2 | Do vzniklé kaše pomalu přimícháme olej, ocet a sůl. Při podávání ozdobíme olivami a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Ailloli podáváme ke smažené tresce nebo k vařeným rybám.