Parmice s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice s bazalkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 32807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kg | Parmice |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Olej rostlinný, Parmice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nahrubo nasekáme a smícháme s oloupaným, nasekaným česnekem, olivovým olejem, vinným octem a nasekanou bazalkou. Směs vložíme do oválné mísy a necháme 3-4 hodiny v chladu. |
2 | Očištěné a omyté parmice osolíme, opepříme a potřeme olejem. Smažíme je na pánvi z každé strany asi 3 minuty. |
3 | Parmice položíme na vrstvu rajčat a podáváme. |