Africká omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Africká omeleta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32809 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Cibule |
350 g | Fazole vařené |
4 g | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 368,4mg |
Draslík | 708,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Fazole vařené, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Africká omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Cibuli přendáme do mísy, přidáme pepř, sůl, kmín, nasekanou bazalku a uvařené fazole, nakonec vmícháme ušlehaná vejce. Na pánvi rozpálíme máslo, a připravenou hmotu na něj nalijeme. Smažíme asi 7 minut z každé strany, opatrně obracíme, aby se omeleta neroztrhla. |
hmmmm
Musíme vyzkoušet