Zapečený katalánský krém s pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený katalánský krém s pomerančem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32816 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pomeranče |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 444,0mg |
Draslík | 143,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pomeranče, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl - bramborový škrob, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený katalánský krém s pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme, odřízneme kůru a nasekáme ji najemno. Vanilkový lusk rozpůlíme a obsah vyškrábneme. Vše dáme do hrnce, přilijeme mléko, přidáme špetku soli a zahřejeme. |
2 | V kovové míse ušleháme do krému žloutky, vejce a cukr. Přidáme mouku a solamyl. Nakonec postupně vmícháme mléko. Mísu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ho vařit. Necháme vychladnout ve studené lázni a vmícháme pomerančovou kůru. Krém rozdělíme do formiček a necháme vychladit v lednici. |
3 | Před podáváním rozpálíme gril v troubě. Krém posypeme cukrem, formičky vložíme do trouby a grilujeme, dokud se na povrchu nevytvoří kůrka. Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Krém v lednici necháme chladit zhruba 4 hodiny.