Roštěnky se Skalickou frankovkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky se Skalickou frankovkou
Roštěnky se Skalickou frankovkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32817 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso zadní |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kořen |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 270,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky se Skalickou frankovkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel a očistíme, omyjeme a pokrájíme je na nudličky. Cibule oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omytý citron osušíme a nastrouháme. |
2 | Hovězí zadní maso - roštěnec - omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, okrajové blány nakrojíme, osolíme (1,5 lžičky), opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji roštěnky z každé strany orestujeme dozlatova. Pak plátky masa vyjmeme a na zbylém tuku si z cukru (2 lžíce) upražíme karamel, přidáme k němu pokrájenou cibuli se zeleninou, rychle promícháme a vrátíme maso zpět. Přilijeme hovězí vývar, nové koření, citronovou kůru a hřebíčky. Vše promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 45-50 minut. |
3 | Měkké roštěnky vyjmeme a dáme je do druhého hrnce. Vývar téměř vyvaříme, přimícháme na zahuštění hladkou mouku, kterou jsme si rozmíchali s několika lžičkami vývaru, omáčku dochutíme solí (0,5 lžičky), pár kapkami citronové šťávy a omáčku přecedíme přes síto na odložené roštěnky. |
4 | Omáčku s masem znovu přivedeme k varu, dochutíme červeným vínem - Skalickou frankovkou, necháme přejít varem a podáváme k přílohám podle chuti. |
Poznámka
K roštěnkám podáváme dušenou rýži, hranolky, nebo bramborové krokety.