Panna cotta s espressem a třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panna cotta s espressem a třešněmi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32818 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
0,1 l | Káva Espresso |
1 polévková lžíce | Likér anýzový |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Třešně |
3 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 182,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva Espresso, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér anýzový, Smetana 33% (šlehačka), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panna cotta s espressem a třešněmi postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut. |
2 | Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice. |
3 | Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout. |
4 | Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme. |
Poznámka
příprava je bez času na vychlazení-6 hodin