Recept

Panna cotta s espressem a třešněmi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32818
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
0,1 l Káva Espresso
1 polévková lžíce Likér anýzový
400 g Smetana 33% (šlehačka)
400 g Třešně
3 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 13 mg
6% Bílkoviny 3 g

Panna cotta s espressem a třešněmi postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme k varu espreso se smetanou a vanilkovým cukrem. Nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.

2

Mezitím namočíme želatinu na 10 minut do studené vody. Smetanu odstavíme z ohně. Želatinu vymačkáme a plátky necháme rozpustit ve smetaně. Přilijeme likér, promícháme, rozdělíme do formiček a odložíme na 6 hodin do lednice.

3

Třešně omyjeme, vypeckujeme a nasekáme nahrubo. Na mírném ohni rozpustíme moučkový cukr, zvýšíme intenzitu plamene a cukr necháme zhnědnout. Přidáme třešně a důkladně promícháme. Zakryjeme a zvolna cca 10 minut podusíme. Omáčku necháme vychladnout.

4

Před podáváním uvolníme krém nožem od okrajů formiček a vyklopíme na talířky. Přelijeme omáčkou a servírujeme.

Poznámka

příprava je bez času na vychlazení-6 hodin

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept