Studená mousse au chocolat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená mousse au chocolat
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32820 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
3 polévková lžíce | Káva Espresso |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 651,6mg |
---|---|
Cholesterol | 302,7mg |
Draslík | 41,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 286,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva Espresso, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená mousse au chocolat postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, necháme vychladnout. |
2 | Na mírném ohni rozpustíme máslo. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek a žloutek. Všechny žloutky v kovové míse našleháme s espresem do pěny. Dál šleháme ve vodní lázni do hustého krému. Za stálého míchání přidáváme postupně máslo, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Bílek a smetanu odděleně ušleháme do tuha a přimícháme do krému. Pěnu rozdělíme do šálků, necháme vychladit 2-3 hodiny v lednici a studenou podáváme. |
Poznámka
Čas vaření je bez doby na vychlazení 2-3 hodiny.