Jednoduchý recept

Studená mousse au chocolat

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32820
Kategorie: Pěny

Ingredience

150 g Čokoláda hořká
3 polévková lžíce Káva Espresso
50 g Máslo čerstvé
150 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 964kJ
6% Sacharidy 21 g
53% Tuky 40 g
1% Sodík 28 mg
13% Bílkoviny 7 g

Studená mousse au chocolat postup přípravy receptu:

1

Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, necháme vychladnout.

2

Na mírném ohni rozpustíme máslo. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek a žloutek. Všechny žloutky v kovové míse našleháme s espresem do pěny. Dál šleháme ve vodní lázni do hustého krému. Za stálého míchání přidáváme postupně máslo, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Bílek a smetanu odděleně ušleháme do tuha a přimícháme do krému. Pěnu rozdělíme do šálků, necháme vychladit 2-3 hodiny v lednici a studenou podáváme.

Poznámka

Čas vaření je bez doby na vychlazení 2-3 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept