Paprikový salát s penne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s penne
Paprikový salát s penne
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32822 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
150 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 173,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibule, Citronová šťáva, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s penne postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky. Dáme je pod rozehřátý gril a grilujeme asi 8 minut, až slupka zhnědne. Potom papriky vyjmeme, zakryjeme vlhkým ubrouskem, sloupneme, nakrájíme na nudličky. |
3 | V salátové míse smícháme těstoviny, papriky, nakrájenou cibuli, sekanou petrželku, ančovičky, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Salát upravíme do misek a servírujeme. |
Poznámka
Aby se těstoviny neslepily, přidáme do nich po propláchnutí studenou vodou trochu oleje a důkladně je protřeseme.