Recept

Špindlerovské svíčkové medailonky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32823

Ingredience

125 g Chřest sterilovaný
2 ks Cibule červená
500 g Hovězí svíčková
2,5 dl Hovězí vývar základní
125 g Hrášek mražený
125 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
7% Sacharidy 26 g
35% Tuky 27 g
34% Sodík 679 mg
63% Bílkoviny 35 g

Špindlerovské svíčkové medailonky postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na medailonky o síle asi 2,5 cm, které roztlačíme pěstí (nebudeme je klepat masovou paličkou), opepříme, osolíme, v hlubší pánvi zprudka na rozpáleném oleji krátce orestujeme z obou stran dozlatova, ale uvnitř musí zůstat maso růžové. Maso vyjmeme, do výpeku přimícháme mouku, osmažíme ji dozlatova, přilijeme 2,5 dl hovězího vývaru. Vývar pomalu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se šťáva začne oddělovat od tuku. Přidáme máslo (30 g), promícháme a odstavíme z plotny.

2

Špindlerovské řezy dáme na talíře, polijeme je výpekem, obložíme zeleninou, každou zvlášť a vedle sebe: prohřátý nakládaný chřest, zelené sterilované fazolové lusky, povařený mražený hrášek, kolečka usmažené červené cibule. Chřest posypeme opraženou strouhankou na másle a všechnu zeleninu polijeme rozpuštěným máslem (70 g).

Poznámka

K svíčkovým medailonkům podáváme i další přílohy podle chuti: hranolky, krokety, rýži. Tyto přílohy posypeme drobně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept