Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32824 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
75 g | Kandované ovoce |
75 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
75 g | Rozinky tmavé |
125 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
750 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 162,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 591,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Mandle, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Den předem vyložíme cedník pláténkem a naplníme tvarohem. Okraje plátna přeložíme, uhladíme, položíme na ně talíř a zatížíme. Tvaroh necháme cca 12 hodin odkapávat. Mezitím občas přimáčkneme. |
2 | Druhý den smícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem, ušleháme do pěny. Do krému přidáme rozinky, sekané mandle, špetku soli a tvaroh. |
3 | Plátnem vyložíme hranatou formu na paschu nebo cedník o obsahu cca 1 litr. Naplníme připravenou hmotou, okraje nahoře přehneme a opět zatížíme. Necháme v lednici ca 24 hodin odkapávat. |
4 | Poté vyklopíme na tác, ozdobíme kousky kandovaného ovoce a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy 20 minut + celkový čas na odkapání 36 hodin.