Cibulky v nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulky v nálevu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zizka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32825 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1500 g | Bílá cibulka |
350 g | Cukr krupice |
12 ks | Hřebíček |
750 ml | Ocet bílý vinný |
20 ks | Pepř černý celý |
250 g | Sůl |
2000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 274g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 130g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulky v nálevu postup přípravy receptu:
1 | Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin. |
2 | Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát. |
3 | Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku. |
Poznámka
Jako ozdobu přidáme do každé sklenice chilli papričku. Sklenice uzavřeme a necháme před konzumací měsíc odležet.