Recept

Pálivé hovězí kuličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 32827

Ingredience

2 plátek Chléb konzumní
2 ks Cibule
20 g Cukr krupice
500 g Hovězí maso zadní
80 ml Ocet kvasný lihový
10 g Paprika mletá pálivá
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 887kJ
3% Sacharidy 12 g
10% Tuky 8 g
9% Sodík 189 mg
43% Bílkoviny 24 g

Pálivé hovězí kuličky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso očistíme, zbavíme blan, opláchneme a v mlýnku nameleme na střední hrubost. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř a vypracujeme v konzistentní hmotu.

2

Chléb namočíme do vody, rozmačkáme, přebytečnou vodu slijeme. Přidáme worcesterovou omáčku, rajský protlak a dobře promícháme. Z rajčat, cibule, cukru, octa, česneku a mleté pálivé papriky připravíme čatní. V menším hrnci necháme čatní dobře provařit, zlehka rozmixujeme a smícháme se směsí chleba a koření. Takto vytvořenou směs zamícháme do mletého masa. Vypracujeme hmotu, ze které potom vytvoříme středně veliké kuličky, kuličky pokládáme na vymazaný plech.

3

Rozehřejeme troubu na 180 °C a kuličky pečeme cca 20-22 minut. Po upečení necháme kuličky okapat, ozdobíme kostičkami sýra a kousky nakrájené červené papriky na párátku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept