Turecký těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký těstovinový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32833 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
50 g | Olivy černé |
200 g | Rajčata Cherry |
350 g | Těstoviny kolínka |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
10 g | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Humus |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Petržel - nať |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 242,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Česnek, Citronová kůra, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Rajčata Cherry, Těstoviny kolínka, Humus, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Potom je nasypeme do mísy a přidáme rozčtvrcená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakrájenou cibuli a olivy. |
2 | Humus, bílý jogurt, olivový olej, česnek a citronovou kůru rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme sůl a pepř a ještě krátce mixujeme. |
3 | Salát pokapeme zálivkou, přidáme petrželku a zamícháme. |
Poznámka
Humus (psáno také hummus) je hustá omáčka z cizrny.