Sváteční karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční karbanátky
Sváteční karbanátky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 32834 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
150 g | Eidam jemné plátky 45% |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Olivy bez pecky |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové maso mleté |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 177,6mg |
Draslík | 416,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Oregano sušené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Eidam jemné plátky 45%, Kečup, Mouka pšeničná hladká, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme do misky, přidáme vajíčka, nastrouhaný česnek, olej, kečup, na kolečka nakrájené olivy, mouku, strouhanku, osolíme, opepříme, směs pořádně promícháme. |
2 | Z hmoty vytvoříme placky velké jako dlaň, do středu placky dáme na kostky nakrájený sýr, který zabalíme tak, aby po dobu pečení zůstal v mase. |
3 | Když máme maso pečené, naskládáme na plech, polijeme olejem, zalijeme vodou a za častého podlévání pečeme v troubě přibližně 30 minut. |
4 | Asi 5 minut před dopečením na každý karbanátek dáme plátek eidamu, na kolečka nakrájenou papriku a posypeme oreganem. |
Poznámka
Podáváme se šťouchanými bramborami a pikantním salátem.