Vařené kuře po turecku s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kuře po turecku s ořechy
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Cibule |
2 kg | Kuřecí čtvrtky |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej z vlašských ořechů |
170 g | Ořechy vlašské |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 g | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 188,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Mrkev kořen, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené kuře po turecku s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Kuře s cibulí, mrkví a petrželkou osolíme a opeříme, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Zakryté necháme vychladnout. Vychladlé maso vyjmeme z vývaru a odstraníme kůži, kosti a nakrájené na proužky necháme v lednici vychladnout. |
2 | Ořechy a 1 krajíc chleba, nakrájený na kostky, rozmixujeme v mixéru dohladka. Do ještě běžícího mixéru přidáme kostky zbývajích 2 krajíčků chleba. Potom, za stálého mixování, přiléváme pomalu drůbeží vývar a směs dále mixujeme, až je hladká a podle chuti ji dopepříme a dosolíme. |
3 | Do vychlazených kuřecích proužků vmícháme polovinu ořechové pasty a rozložíme tuto směs na servírovací talíř. Druhou polovinu pasty rozetřeme navrch. Těsně před podáváním pokapeme povrch pokrmu směsí ořechového oleje a mleté papriky. Podáváme dobře vychlazené. |
Poznámka
Pokrm se připravuje 30 minut a 60 minut se chladí v lednici.