Bramborová baba s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová baba s klobásou
Bramborová baba s klobásou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32844 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
120 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Šalotka |
60 g | Slanina vepřová |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 25,2mg |
Draslík | 548,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Šalotka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová baba s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. |
2 | Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme. |
3 | Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta. |
4 | Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý. |
5 | Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme. |