Recept

Škvarkové bramborové placky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32847
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
120 g Vepřové škvarky
2 l Voda pitná
salát
4 ks Cibulka jarní
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
8 ks Ředkvička
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
26% Sacharidy 92 g
24% Tuky 18 g
29% Sodík 583 mg
67% Bílkoviny 38 g

Škvarkové bramborové placky postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory dáme uvařit do mírně osolené vody (2 l voda + 1 lžička sůl). Uvařené brambory vaříme asi 30 minut doměkka.

2

Mezitím si připravíme salát: omytou jarní cibulku a ředkvičky nakrájíme na kroužky, dáme do mísy s mořskou solí, bílým pepřem a olivovým olejem. Promícháme, dáme vychladit.

3

Uvařené brambory scedíme, oloupeme, teplé nastrouháme. V míse smícháme brambory se solí, vejcem a moukou. Pak těsto dobře vypracujeme s drobně pomletými škvarky na pomoučeném vále na tužší těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Uděláme z něj váleček o průměru asi 8 cm a síle 3 cm. Z každého dílu vyválíme tenkou placku. Plech vymažeme sádlem, necháme ho v předem rozehřáté troubě rozpálit. Pak rychle, ale opatrně, na něj poklademe placky a upečeme je dozlatova. Pečeme 10-15 minut při 220 °C.

4

Placky podáváme s ředkvičkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept