Smetanový dezert s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový dezert s jablky
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32848 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
4 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kandované ovoce |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml | Voda pitná |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 488,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 157,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Kandované ovoce, Ořechy vlašské, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový dezert s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na tenčí dílky a podusíme je ve vodě s cukrem, citronovou kůrou a šťávou. Dbáme, aby nebyla jablka rozdušená. |
2 | Uvaříme vanilkový pudink, vmícháme do něj posekané ořechy, hrozinky, pokrájené kandované ovoce a zchladlá jablka. |
3 | Když směs úplně vychladne, vmícháme do ní šlehačku ušlehanou se ztužovačem. Dezert vložíme do mísy a necháme pod fólií v chladničce vychladit. |