Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32849 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Oříškový pudink | |
---|---|
75 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko plnotučné |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
Krém z růžové vody | |
30 g | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pistácie |
1 kávová lžička | Růžová voda |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 200,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 231,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Cukr krupice, Pistácie, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko plnotučné, Růžová voda, Solamyl - bramborový škrob, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nasypeme mleté oříšky, cukr a mouku. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání zvolna zahříváme. Vaříme, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme, rozdělíme do misek a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím připravíme krém. Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk rozřízneme, dřeň vyškrábneme a společně s luskem přidáme do hrnce. V trošce mléka rozmícháme cukr se solamylem a rovněž přidáme do hrnce. Vše pozvolna zahříváme, ale nevaříme. Žloutek rozkvedláme metličkou a po lžících k němu přiléváme horké mléko. Tuto směs poté rozmícháme do zbytku mléka v hrnci. Zahříváme za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustý krém. Nesmíme ho vařit, aby se žloutek nesrazil. |
3 | Hrnec odstavíme z ohně a dáme do ledové vodní lázně. Za stálého míchání zprudka zchladíme. Vyjmeme vanilkový lusk a přidáme růžovou vodu. Krémeme pokapeme připravený pudink, zakryjeme fólií a necháme 3-4 h. vychladit v lednici. |
4 | Před podáváním puding dozdobíme nasekanými pistáciemi a servírujeme. |
Poznámka
Cas vaření je bez doby na vychlazení 3-4 h.