Jednoduchý recept

Pistáciová rýže s mandlemi

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32851

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Jablko granátové
0,3 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Mandle
350 ml Mléko plnotučné
50 g Pistácie
125 g Rýže basmati
4 kávová lžička Růžová voda

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 295kJ
12% Sacharidy 44 g
16% Tuky 12 g
0% Sodík 9 mg
17% Bílkoviny 9 g

Pistáciová rýže s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Hrozinky očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi nasucho opražíme mandle dozlatova. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme hrozinky, mandle a rýži. Za stálého míchání krátce povaříme, poté vypneme vařič a na horké plotně necháme rýži ještě 30 minut táhnout. Nakonec přimícháme cukr, kardamom a 2 lžíce pistácií. Dochutíme růžovou vodou a rozdělíme do dezertních misek.

2

Granátové jablko rozčtvrtíme, rýži posypeme zbytkem pistácií, doplníme jablkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept