Recept

Fritované kynuté kuličky

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32855
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

20 g Droždí
100 g Med včelí
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 l Olej slunečnicový
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,093 kcal
Kilojoule 4 572kJ
26% Sacharidy 93 g
103% Tuky 77 g
12% Sodík 240 mg
21% Bílkoviny 12 g

Fritované kynuté kuličky postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou soli. Do důlku vlijeme olivový olej a poté pomalu přiléváme 200 ml vlažné vody. Vše důkladně cca 10 minut prohněteme rukama na hladké těsto. Zakryjeme fólií a na teplém místě necháme 1-2 hodiny kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

2

Mezitím smícháme med s cukrem a 375 ml vody. Přidáme skořici, přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut, necháme vychladnout.

3

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a znovu propracujeme. Ruce si potřeme olejem a z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašských ořechů. Necháme je vychladit.

4

Poté rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm postupně smažíme po všech stranách 5-7 minut dozlatova. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce, ještě teplé ponoříme do medového sirupu. Rozložíme na tác, pokapeme sirupem, posypeme mletou skořicí a ihned teplé podáváme.

Poznámka

čas přípravy je bez kynutí těsta cca 1-2 hodiny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept