Recept

Žemlový houbovec s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32868
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Česnek
300 g Houby čerstvé
60 g Krupice dětská
60 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřový bok uzený
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
14% Sacharidy 50 g
51% Tuky 39 g
64% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Žemlový houbovec s uzeným postup přípravy receptu:

1

Nejdříve pokrájíme žemle na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme 3 dl mléka, přimícháme krupici.

2

Uzené uvařené maso pokrájíme na kostičky. Očištěné čerstvé houby (směs) pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpuštěném másle (20 g) podusíme. Když houby vychladnou, přidáme je k žemli, přidáme ještě žloutky, utřený česnek a uzené maso. Směs dobře promícháme, dochutíme solí (asi 0,5 lžičky), znovu vše promícháme.

3

Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zamícháme zlehka do houbovce, který dáme do sádlem (2 lžíce) vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla (40 g) a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.

4

Žemlový houbovec nakrájíme na porce a podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept