Sekaná z Jilemnicka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná z Jilemnicka
Sekaná z Jilemnicka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32869 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
4 dl | Masový vývar |
1,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok uzený |
300 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 127,3mg |
Draslík | 465,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 212,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Mléko polotučné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná z Jilemnicka postup přípravy receptu:
1 | Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku. |
2 | Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem. |
3 | Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda. |
4 | Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti. |
Poznámka
Sekanou podáváme k chlebu nebo k vařeným bramborům s kysaným zelím.
Nejlepší sekaná, není na ni co zkazit:-) V každé troubě je doba pečení trochu jiná, tak pozor ať nepřipálíte