Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 32870
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Na krém
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
100 g Mouka polohrubá
3 ks Vaječný žloutek slepičí
K naplnění
60 g Broskve
60 g Čokoláda hořká
60 g Hrušky
3 polévková lžíce Kakao
60 g Meruňky
50 g Ořechy vlašské
1 balení Piškoty dětské
3 polévková lžíce Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
14% Sacharidy 50 g
49% Tuky 37 g
0% Sodík 8 mg
20% Bílkoviny 11 g

Krémová mísa s ovocem postup přípravy receptu:

1

V hlubokém silnostěnném rendlíku uvaříme krém smícháním mléka, mouky, žloutků, másla, cukru a vanilkového cukru. Krém stále mícháme, dokud nezchladne.

2

Velkou mísu vypláchneme vodou, navršíme do ní polovinu krému, na něj klademe třetinu piškotů pokapaných rumem, poté dáme polovinu scezeného, okapaného a podle uvážení i nakrájeného kompotovaného ovoce, polovinu posekaných ořechů. Další vrstva bude zbylý krém, v němž jsme rozmíchali kakao. Další vrstvou jsou piškoty s rumem, zbylé ovoce a ořechy a na konec zbývající piškoty. Mísu pod fólií dáme do chladničky do druhého dne. Mísu při servírování překlopíme na servírovací talíř, porcujeme a na desertních talířcích zdobíme ušlehanou smetanou a hoblinami čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept