Hovězí rolky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí rolky na smetaně
Hovězí rolky na smetaně
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kg | Hovězí kýta |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Moravské uzené maso |
2 ks | Paprika zelená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 212,0mg |
Draslík | 786,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 21,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí rolky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme na pásky nakrájené uzené, slaninu, jeden pásek cibule, papriky, zasypeme sterilizovaným hráškem a zabalíme do rolky, které svážeme nití, aby po dobu pečení zůstaly celé. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme dozlatova cibuli, přidáme rolky, zprudka je osmažíme. Opatrně zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí, necháme dusit asi 40 minut. Po dobu dušení dáváme pozor, aby se nepřipálily na dno hrnce. |
3 | Přeložíme rolky z hrnce na pekáč a v troubě je za častého polévání dopečeme dalších 120 minut. Nakonec je posypeme majoránkou a zalijeme smetanou. |