Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32872

Ingredience

Na těsto
5 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
5 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej rostlinný
5 ks Vejce slepičí
Na ochucení těsta
1 polévková lžíce Kakao
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
Na náplň
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
100 g Ořechy vlašské
4 polévková lžíce Rum
Na polevu
60 g Cukr moučkový
30 g Máslo čerstvé
200 ml Voda pitná
100 g Čokoláda na vaření
Na ozdobu
250 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
11% Sacharidy 40 g
57% Tuky 43 g
4% Sodík 72 mg
20% Bílkoviny 11 g

Šomloji galuška postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme s cukrem a olejem žloutky, mouku s kypřícím práškem a pevný sníh z bílků. Poté těsto rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme strouhané ořechy, do druhé kakao a třetí necháme „bílou“. Každý díl postupně upečeme na plechu vymazaném tukem a vysypaném hrubou moukou. Korpusy necháme vychladnout. Poté je krájíme na kostky a vložíme do mísy. Kostky přelijeme rumem smíchaným s mlékem a pod fólií necháme dvě hodiny odležet. Poté přisypeme sekané ořechy, hrozinky a promícháme.

2

K servírování použijeme misky, kam klademe lžící vykrájené kostky, poléváme polevou, zdobíme ušlehanou šlehačkou.

3

Na polevu rozvaříme ve vodě s cukrem a máslem čokoládu, stále mícháme, až je čokoláda hladká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept