Recept

Krkonošské bramborové knedle s uzeným a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32874

Ingredience

1,3 kg Brambory
3 ks Cibule
150 g Houby sušené
75 g Krupice dětská
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
350 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
5 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok uzený
7,3 dl Voda pitná
400 g Zelí bílé kysané
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,015 kcal
Kilojoule 4 246kJ
41% Sacharidy 146 g
37% Tuky 28 g
87% Sodík 2 g
81% Bílkoviny 46 g

Krkonošské bramborové knedle s uzeným a houbami postup přípravy receptu:

1

Do vody (3 dl) namočíme sušené houby asi na 20 minut.

2

Omyjeme brambory, dáme je do vody se solí vařit doměkka (3 litry voda + 1 lžička sůl).

3

Mezitím připravíme do knedlíků náplň:

4

oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Vařený uzený libový bůček nakrájíme na nudličky. V pánvi na másle (2 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova. Namočené houby scedíme, drobně pokrájíme, přidáme k cibuli. Dusíme asi 10 minut. Pak k houbám přimícháme rozkvedlaná vejce, omytou, drobně pokrájenou petrželku, pokrájené uzené maso, sůl (asi 1 lžičku) a pepř podle chuti, vše promícháme a usmažíme do ztuhnutí vajíček. Směs necháme vychladnout.

5

Uvařené brambory scedíme, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou a hladkou mouku, krupici, sůl (1 lžičku). Směs vymícháme, dáme na pomoučený vál a rukama těsto dobře zpracujeme. Těsto pak vyválíme na placku o síle 1-1.5 cm, nakrájíme rádýlkem čtverce a na každý čtverec dáme asi půl lžíce náplně. Okraje těsta dobře spojíme a vytvoříme si knedlíky. Aby se nám těsto nelepilo na vál, stále si ho podsypáváme hrubou moukou (počítáme asi 50 g navíc).

6

Do většího hrnce dáme vařit asi 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli.

7

Než se nám uvaří voda, oloupeme další 2 cibule, drobně je pokrájíme a na sádle usmažíme dozlatova.

8

Když voda přijde k varu, opatrně do ni knedlíky naházíme, promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu, a pomalu je vaříme asi 12 minut.

9

Děrovanou naběračkou je vybereme, dáme na talíře, ozdobíme usmaženou cibulkou a podáváme. Jako přílohu přidáme ke každé porci kopeček kysaného zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept