Omeleta s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 32877 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata |
6 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
20 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 576,3mg |
Draslík | 881,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme rajče nakrájené na kostičky a posekanou bazalku, 2 minuty zahříváme. Přendáme do mísy a uchováme teplé. |
2 | V jiné misce ušleháme vejce s nasekanou petrželkou, solí a pepřem, přidáme lžíci vody a nastrouhaný parmezán. |
3 | Rozpálíme na pánvi máslo, nalijeme vaječnou směs a otáčením pánve ji rozprostřeme po celé ploše. Smažíme na mírném ohni pozvolna z obou stran, po otočení poklademe omeletu rajčatovou směsí a dopečeme. Opatrně sesuneme na talíř a přeložíme. V rendlíku rozpustíme zbytek másla s nasekanou petrželkou a omeletu polijeme. |