Jednoduchý recept

Krkonošská staročeská sekanina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32881
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
2 dl Masový vývar
5 dl Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřové nožičky
300 g Vepřový bok uzený
2,5 l Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 813 kcal
Kilojoule 3 401kJ
17% Sacharidy 61 g
53% Tuky 40 g
94% Sodík 2 g
89% Bílkoviny 50 g

Krkonošská staročeská sekanina postup přípravy receptu:

1

Oloupeme 3 cibule a 6 stroužků česneku. 2 cibule pokrájíme nadrobno a 3 stroužky česneku prolisujeme.

2

Žemle pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem.

3

Vepřový uzený bůček a uzené nožičky omyjeme a dáme do hrnce asi s 2.5 litrem vody, solí (1/2 lžíce), bobkovým listem, 3 stroužky česneku a 1 celou oloupanou cibulí. Maso vaříme pomalu přibližně 1 hodinu (i více).

4

Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, necháme vychladnout, vykostíme. Maso i s kůžemi drobně nasekáme a dáme do mísy. Přidáme k němu namočenou žemli, cibuli, česnek, (sůl 1/4 - 1/2 lžíce), pepř a majoránku, směs dobře promícháme. Přimícháme vývar z uzeného masa (asi 1-2 dl), abychom upravili konzistenci, jako na prejt.

5

Masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30-40 minut do doby, až má zlatou kůrku.

Poznámka

Sekaninu podáváme k vařeným bramborám s kysaným zelím nebo ke chlebu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept