Jednoduchý recept

Cikánské pirohy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 32883

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Brambory
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
1 kg Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,529 kcal
Kilojoule 6 397kJ
57% Sacharidy 205 g
86% Tuky 64 g
24% Sodík 485 mg
73% Bílkoviny 41 g

Cikánské pirohy postup přípravy receptu:

1

Oloupané a umyté brambory uvaříme, scedíme vodu, osolíme, opepříme, rozšťoucháme, přidáme uvařené houby, dáme vychladnout.

2

Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme celá vajíčka, přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na každé dáme bramborovou náplň, proložíme do tvaru vějíře, kraje pomocí prstu slepíme k sobě, aby se pirohy dobře uzavřely.

3

Vaříme je v hrnci ve vařící vodě. Až vyplavou nahoru, jsou hotové. Opláchneme je ve studené vodě a vysypeme do mísy.

4

Na másle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu s cibuli a zalijeme pirohy, které máme v misce.

Poznámka

Na talíři můžeme polít zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept