Cikánské pirohy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánské pirohy
Cikánské pirohy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32883 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
200 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 204g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánské pirohy postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a umyté brambory uvaříme, scedíme vodu, osolíme, opepříme, rozšťoucháme, přidáme uvařené houby, dáme vychladnout. |
2 | Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme celá vajíčka, přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na každé dáme bramborovou náplň, proložíme do tvaru vějíře, kraje pomocí prstu slepíme k sobě, aby se pirohy dobře uzavřely. |
3 | Vaříme je v hrnci ve vařící vodě. Až vyplavou nahoru, jsou hotové. Opláchneme je ve studené vodě a vysypeme do mísy. |
4 | Na másle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu s cibuli a zalijeme pirohy, které máme v misce. |
Poznámka
Na talíři můžeme polít zakysanou smetanou.