Perská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perská omeleta
Perská omeleta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32884 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Bazalka |
100 g | Brambory |
200 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kudrnka |
500 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
6 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 387,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Pažitka, Pepř černý celý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozpálíme arašídový olej, přihodíme brambory nakrájené na kostičky, opečeme dozlatova. Přidáme nasekanou jarní cibulku, vše osmažíme doměkka. |
2 | V míse vyšleháme vejce s citronovou šťávou, přidáme listy špenátu nasekané nadrobno, sůl, pepř, směs bylin, nakonec vmícháme osmažené brambory s cibulí. Vše promícháme a nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, až je kůrka zlatavá. Podáváme se zakysanou smetanou. |