Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32884
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Bazalka
100 g Brambory
200 g Cibulka jarní
20 ml Citronová šťáva
30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
30 g Pažitka
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kudrnka
500 g Špenát listový čerstvý
5 g Sůl
20 g Tymián čerstvý
6 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 413kJ
5% Sacharidy 16 g
33% Tuky 24 g
38% Sodík 753 mg
32% Bílkoviny 18 g

Perská omeleta postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi rozpálíme arašídový olej, přihodíme brambory nakrájené na kostičky, opečeme dozlatova. Přidáme nasekanou jarní cibulku, vše osmažíme doměkka.

2

V míse vyšleháme vejce s citronovou šťávou, přidáme listy špenátu nasekané nadrobno, sůl, pepř, směs bylin, nakonec vmícháme osmažené brambory s cibulí. Vše promícháme a nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut, až je kůrka zlatavá. Podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept