Velikonoční sekanina s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční sekanina s hovězím masem
Velikonoční sekanina s hovězím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32888 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
40 g | Droždí |
250 g | Hovězí maso vařené |
6 dl | Masový vývar |
2 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Rohlíky bílé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
5 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 419,4mg |
Draslík | 495,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 353,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Droždí, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Masový vývar, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční sekanina s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. |
3 | Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout. |
4 | Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku. |
5 | Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti. |
Poznámka
Přílohy podle chuti: čerstvá zelenina, chléb, bílé pečivo, brambory.