Jednoduchý recept

Velikonoční sekanina s hovězím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32888
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
40 g Droždí
250 g Hovězí maso vařené
6 dl Masový vývar
2 špetka Muškátový květ
1 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
400 g Uzené maso vařené
5 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,282 kcal
Kilojoule 5 365kJ
15% Sacharidy 55 g
120% Tuky 90 g
67% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Velikonoční sekanina s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.

3

Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.

4

Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.

5

Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.

Poznámka

Přílohy podle chuti: čerstvá zelenina, chléb, bílé pečivo, brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept