Nevážená bábovka se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nevážená bábovka se šlehačkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32890 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
250 ml | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 ml | Mouka polohrubá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymyzání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 234,9mg |
Draslík | 341,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nevážená bábovka se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá. |
2 | Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout. |
Nevážené moučníky peču ráda na chalupě, jsou rychlé a jednoduché. Tato bábovka patří k těm klasickým, recept mám už léta od tchýně. Moc dobrá, část těsta lze i obarvit kakaem nebo přidat strouhanou čokoládu