Recept

Sekanina velikonoční s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32892

Ingredience

0,5 polévková lžíce Libeček
4 dl Masový vývar
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
250 g Telecí plec
250 g Uzené maso vařené
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Vepřové maso libové
3 stroužek Česnek
8 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,148 kcal
Kilojoule 4 805kJ
18% Sacharidy 64 g
98% Tuky 73 g
38% Sodík 751 mg
89% Bílkoviny 50 g

Sekanina velikonoční s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Starší žemle pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. Omytou petrželovou nať, libeček a pažitku drobně pokrájíme.

2

Uvařené vepřové, telecí a uzené maso pokrájíme na větší kostičky a dáme do mísy společně s bylinkami k žemlím. Přidáme žloutky, rozetřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme. Vaječné bílky vyšleháme na sníh a opatrně zamícháme do masové směsi. Sekaninu dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a upečeme v předem vyhřáté troubě.

3

Pečeme při 220°C přibližně 40 minut. Až velikonoční sekanina s bylinkami má zlatohnědou kůrku, vyjmeme ji z trouby, necháme chvíli vychladnout a pak ji pokrájíme na plátky.

4

Podáváme s přílohami podle chuti, teplou i studenou.

Poznámka

K velikonoční sekanině podáváme uvařené brambory nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept