Recept

Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32895

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
2 ks Šalotka
200 g Šunkový salám
200 g Žampiony čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 383kJ
6% Sacharidy 20 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 296 mg
61% Bílkoviny 34 g

Krakonošův dlabanec - příloha k bramborákům postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové plecko pokrájíme na tenké nudličky. Točený šunkový salám pokrájíme na malé kostičky. Očištěné omyté žampiony a šalotku pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme šaotku, přidáme k ní maso, sůl, pepř, drcený kmín a vše dusíme do doby, až bude maso měkké. Nakonec směs dochutíme kečupem, pálivou paprikou a chilli a podusíme ještě 4-5 minut.

Poznámka

Krakonošovým dlabancem naplníme klasické horké bramboráky, přehneme je a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, nebo ho použijeme jako směs na topinky s česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept