Kuře v hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře v hrnci
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
6 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1,3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuřecí stehna, Paprika červená, Pomeranče, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře v hrnci postup přípravy receptu:
1 | Osmahneme bez tuku v pánvi kuřecí stehýnka, a poté je přendáme do velkého hrnce. V pánvi na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, česnek a papriku, a poté vložíme do hrnce. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, kuřecí vývar, sušená rajčata, konzervovaná rajčata a vše promícháme. Přivedeme k varu obsah hrnce, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu na mírném plameni za občasného míchání. |
2 | Přidáme nasekaný čerstvý tymián, černé olivy bez pecek, sůl a pepř. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Z pomeranče kůru a šťávu. Olivy černé bez pecek.