Jednoduchý recept

Pečení dráčci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32900

Ingredience

100 g Cibule
1,5 kávová lžička Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 polévková lžíce Sůl
750 g Vepřový bok
2,5 dl Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,070 kcal
Kilojoule 4 478kJ
5% Sacharidy 19 g
134% Tuky 100 g
16% Sodík 311 mg
35% Bílkoviny 20 g

Pečení dráčci postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.

2

Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.

3

Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.

4

Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.

Poznámka

Pečené dráčky podáváme podle chuti k vařeným bramborám, nebo jako přílohu podáváme houskový knedlík s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept