Recept

Lívance s omáčkou z čerstvých švestek

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32902
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

750 g Brambory
0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
225 g Cukr krupice
3 ks Hřebíček
50 g Hrozinky
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
750 g Švestky
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
37% Sacharidy 131 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 328 mg
35% Bílkoviny 20 g

Lívance s omáčkou z čerstvých švestek postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20-25 minut doměkka. Slijeme, horké oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Tvaroh necháme v cedníku důkladně okapat.

2

Mezitím opláchneme švestky, odstraníme pecky a nakrájíme na malé kousky. Posypeme 150 g cukru, přidáme skořici a hřebíčky. Cca 30 minut necháme odstát, aby pustily šťávu. Poté přilijeme citronovou šťávu a 3-5 lžic vody. Přivedeme k varu a nezakryté zvolna cca 10 min povaříme, dokud se nezačnou švestky rozpadat. Necháme je vychladnout.

3

Do bramborové hmoty vmícháme tvaroh, vejce, mouku a 25 g cukru. Přidáme citronovou kůru, hrozinky, špetku soli a těsto důkladně propracujeme. Na pomoučené pracovní ploše z něj tvarujeme trojúhelníkové lívanečky o velikosti dlaně.

4

Ve velké pánvi rozpálíme vždy kousek másla a lívanečky na něm smažíme postupně cca 7 minut po obou stranách dozlatova. Hotové uchováme teplé v troubě předehřáté na 75 °C.

5

Zbylý cukr smícháme s mletou skořicí, z omáčky vyjmeme celou skořici a hřebíčky.

6

Lívance rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem, doplníme švestkovou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept