Jednoduchý recept

Trhanec s jablky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32904

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Hrozinky
500 g Jablka
100 g Kukuřičná krupice T 600
0,3 l Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 652kJ
19% Sacharidy 67 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 81 mg
12% Bílkoviny 7 g

Trhanec s jablky postup přípravy receptu:

1

Smícháme kukuřičnou krupici, mléko, vejce, 2 lžíce cukru, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 175 °C, nákypovou formu vymažeme máslem.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Krátce je osmahneme na zbytku másla, které rozehřejeme ve větší pánvi. Promícháme s hrozinkami, 1 lžící cukru, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.

3

Do formy dáme polovinu kukuřičné hmoty, na ni rozdělíme jablka a zakryjeme zbytkem hmoty. Na střední liště trouby pečeme cca 25 minut. Poté moučník vidličkami natrháme na velké kusy a 5 minut dopečeme.

4

Rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Použijeme kyselejší jablka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept