Recept

Královecké marinované řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32905
Kategorie: Maso

Ingredience

5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová kýta
marináda
5 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Majoránka
0,5 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
2% Sacharidy 7 g
38% Tuky 29 g
21% Sodík 421 mg
60% Bílkoviny 34 g

Královecké marinované řízky postup přípravy receptu:

1

Ve větší míse rozšleháme vajíčka, přidáme k nim černý pepř, majoránku, prolisovaný česnek, pálivou papriku, chilli, worcestrovou omáčku, ostrý kečup a olivový olej. Směs - marinádu dobře promícháme.

2

Do druhé mísy nasypeme maizenu.

3

Omyjeme a osušíme 4 plátky z vepřové kýty, osolíme a opepříme je z každé strany a obalíme v maizeně. Pak řízky ponoříme do marinády a necháme je 1 hodinu marinovat.

4

V pánvi rozpálíme olej a řízky z každé strany restujeme dozlatova. Podáváme je s přílohami podle chuti.

Poznámka

Královecké řízky podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší. Můžeme je podávat jen se zeleninou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept